۱۳۸۸ تیر ۲۱, یکشنبه

گزارش آخرین وضعیت و اسامی بازداشت شدگان 18 تیر

فعالان حقوق بشر در ایران

گزارش آخرین وضعیت و اسامی 90 تن از بازداشت شدگان روز 18 تبرماه تهران

خبرگزاری هرانا : لیست ذیل در برگیرنده اسامی 90 تن از بازداشت شدگان روز 18 تیرماه در شهر تهران است.

حسب اعلام دفتر دادستانی به خانواده های پیگیر وضعیت فرزندان خود جمعاً در 18 تیرماه در شهر تهران 197 شهروند بازداشت شده اند که علاوه بر زندان اوین بسیاری از آنان به کمپ کهریزک منتقل شدند.

معاونت امنیت با الصاق اطلاعیه ای بر روی تابلو اعلانات دادگاه از خانواده های بازداشت شدگان 18 تیرماه خواسته است که برای پیگیری وضعیت فرزندان خود از 28 تیر به دادگاه مراجعه نمایند.

همچنین لازم به ذکر است دیروز و امروز بسیاری از بازداشت شدگاه 18 تیر، از زندان اوین با خانواده های خود تماس گرفتند. هر چند در بازداشت های اخیر، علاوه بر زندان اوین از کمپ کهریزک نیز استفاده می شود که حضور افراد در این کمپ و شرایط نگه داری و بی خبری بر نگرانی درباره وضعیت بازداشتی ها می افزاید.


اسامی 90 شهروند بازداشت شده در 18 تیرماه به ترتیب حروف الفبا :


1. آرش خرمیان - فرزند هاشم

2. آرش نیک فر - فرزند علیرضا

3. احسان حسینی - فرزند مسعود

4. احسان شمس آبادی - فرزند هاشم

5. احمد کوثری - فرزند علی اصغر

6. احمدرضا پولادی - فرزند محمدرضا

7. اصغر پویافر - فرزند نورالدین

8. افرا روشنی - فرزند محمود

9. اکرم عسگری - فرزند جمشید

10. امان ا... فولادوند - فرزند جم

11. امیر قاسمی - فرزند محمد حسین

12. امیر محمد ردایی - فرزند مصطفی

13. امیر نوری فرد - فرزند مهدی

14. ایمان حسنی - فرزند منصور

15. بهرام بابایی - فرزند کریم

16. بی بی هاشمی - فرزند آقا محمود

17. بی تا خاک نگار - فرزند سعید

18. پوریا خوانساری - فرزند حشمت ا...

19. پوریا رستمی پور - فرزند کرامت

20. پویا بیک زاده - فرزند ناصر

21. توحید بیگی - فرزند محمد حسین

22. حامد صابونی - فرزند کاظم

23. حجت کریمی قمبوانی - فرزند عباسعلی

24. حسین صفا - فرزند علی اکبر

25. حسین فرجی - فرزند احمد

26. حسین مبری - فرزند علی

27. حمیدرضا مسعودی - فرزند صمد

28. دارا رسولی - فرزند کریم

29. رضا طاهری - فرزند ابراهیم

30. رهام امیری فر - فرزند علیرضا

31. زهرا مرادی - فرزند علی

32. سجاد جلالی - فرزند محمد

33. سعید بهرادی - فرزند حبیب ا...

34. سعید حیدری - فرزند علی اکبر

35. سعید سلطانی - فرزند حمید

36. سعید گرایلی - فرزند غلامحسین

37. سکینه آرابی - فرزند غلام رضا

38. سوری ابراهیمی - فرزند حشمت

39. سید حسام الدین پورصرافی - فرزند سیدحسن

40. سید حمید موسوی - فرزند سید محمد

41. سید علی اکبر فردنژاد - فرزند سیدمحمد علی

42. سید کوروش خراسانی - فرزند سید یونس

43. سید محمدرضا حسینی - فرزند سیدمحسن

44. شایان آبیارعلی آباد - فرزند سهراب

45. شروين پارسي – دانشجوی دانشگاه زنجان

46. شهرام حلاج نیشابوری - فرزند مرتضی

47. علی ابریشمی - فرزند رضا

48. علی عبدا... زاده - فرزند آصف

49. علی کاظم زاده - فرزند مصدق

50. علیرضا زجاجی قمی - فرزند علی اکبر

51. علیرضا قربانزاده - فرزند غلامرضا

52. عماد خیاطی - فرزند محمد

53. عمار قمی - فرزند حسین

54. فخری مریزاده - فرزند علی محمد

55. فرانک خود نگاه - فرزند ملاداداش

56. فرهاد لشگری - فرزند ابوالفضل

57. فلورانس حاجبی - فرزند حسن

58. فهیمه السادات راد تهرانی - فرزند سید اسماعیل

59. قاسم محمدی - فرزند عباس علی

60. کاوه مظفری – عضو کمپین یک میلیون امضا

61. مجتبی راهنما – فرزند حسنعلی

62. مجید قربانی - فرزند علی

63. محمد تکاورصیاد - فرزند عزیز ا...

64. محمد حسی اتیقه چی - فرزند محمد رضا

65. محمد رضا فرضی - فرزند ابراهیم

66. محمد رضا مارال پور - فرزند محمد حسن

67. محمد سجاد بخارایی - فرزند احمد

68. محمد سعادتی - فرزند مرتضی

69. محمد شهوند - فرزند حسین

70. محمد عزیزی - فرزند رحمت ا...

71. محمد علی عاشوری - فرزند پرویز

72. محمد محمدزاده - فرزند مصطفی

73. محمد میرزاخانی - فرزند تیمور

74. محمد نیسی پور - فرزند جعفر

75. محمدعلی کرمی نوری - فرزند عبدا...

76. محمود پورباقر مهابادی - فرزند مصطفی

77. مرجان عبدالهی - فرزند محمد

78. مریم سررشته داری - فرزند ناصر

79. مریم عسگری - فرزند محمد

80. منصوره مظفری - فرزند علی اکبر

81. مهدی عباسی - فرزند مجید

82. میلاد قیاسی راد - فرزند منصور

83. ناصر امین علی - فرزند سلیم

84. نگار مقدمی - فرزند غلامحسین

85. نوید نصیرزاده - فرزند مصطفی

86. نیسم کلهری - فرزند علی

87. نیما آقا زاده - فرزند ناصر

88. نیما کوکلانی - فرزند اکبر

89. هادی مولایی - فرزند احمد

90. یاسر حسینی فرد - فرزند غلام علی

وضعيت بازداشت شدگان بحرانی است

فعالان حقوق بشر در ایران

آن چه از نقض گسترده حقوق بشر در طی یک ماه گذشته در ایران اتفاق افتاده با هیچ کدام از قوانین داخلی حکومت ایران و قوانین بین المللی که ایران آن را امضا کرده و نسبت به آن تعهد دارد منطبق نیست. ضرب وشتم مردمی که به صورت مسالمت آمیز برای اعتراض به خواسته‌های‌شان به خیابان آمده بودند از بارزترین و مشهودترین نمونه‌های نقض گسترده‌ و اسفبار حقوق‌بشر در ایران است.
بازداشت چندین هزار تن از شهروندان ایران به صورت گسرتده و فله‌یی در خیابان‌ها و بازداشت صدها روزنامه‌نگار و فعال سیاسی و حقوق‌بشر و نگه‌داری آنان در بدترین شرایط ممکن در زندان که همراه با رفتارهای اضایی و شکنجه‌های طاقت فرسا بوده ، باعث نگرانی‌های بسیار شده است. آن‌چه از زندان اوین و دیگر زندان‌ها هم‌چون بازداشت‌گاه‌های شاپور کمپ کهریزک و زیر زمین وزارت کشور که به «منهای چهار وزارت کشور» معروف است، گزارش می‌شود با هیچ قاموس حقوقی تعریف نمی‌شود و هیچ انسانی آن‌را در کسوت رفتار انسانی لباس عافیت نمی‌پوشاند.
زندانیان بازداشت شده به طور مداوم و هر روزه تحت شکنجه و ضرب‌وشتم و رفتارهای خشن و تحقیرآمیز قرار دارند. هتاکی ها و ناسزاها برای تحقیر زندانی، شکنجه‌ها مختلف جسمی و روحی هم‌چون بی‌خوابی برای زندانی به ویژه در زندان اوین که چند برابر بیش از ظرفیت موجود خود پذیرای زندانیان شده از جمله‌ها رفتارهای دهشت‌آوری که بر زندانیان روا می‌شود.
بر اساس اصل 39 قانون اساسی «هتك حرمت و حیثیت كسی كه به حكم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت كه باشد، ممنوع و موجب مجازات است.» هم‌چنین در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق‌بشر آمده است: «هيچکس را نبايد مورد ظلم و شكنجه و رفتار يا کيفری تحقيرآميز ،موهن ، یا خلاف انسانیت و شان بشر قرار داد.» هم‌چنین است اصل 23 و 32 و 36 و 37 و 38 و 39 قاون اساسی که در آن صراحتا تفتیش عقاید و بازداشت خودسرانه و شکنجه به منظور اعتراف‌گیری و رفتارهای غیر قانونی با متهمانی که اصل بر برائت آنان است را ممنوع اعلام کرده و تخطی از این قوانین را قابل پی‌گرد دانسته است. اما مدعیان قانون و کسانی که باید قانون را رعایت کنند در نهادهای مختلف امنیتی و قضایی هم‌چون بسیج و وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست به بازداشت‌های غیرقانونی می‌زنند و خودسرانه هر رفتاری که بخواهند انجام می‌دهند.
گزارش‌های دریافتی مجموعه فعالان حقوق‌بشر در ایران از زندان‌های مختلف و بازداشت‌گاه‌هایی که بیش از ظرفیت خود زندانی دارند بسیار تکان دهنده و غیرقابل قبول است. وضعیت زندانیان زندان اوین بسیار اسفناک گزارش می‌شود. زندانیانی که از حداقل نیازهای روزمره‌ی انسانی هم‌چون غذای مناسب محروم هستند. زندانیانی که به شدت ضرب‌وشتم و شکنجه می‌شوند و هیچ رسیده‌گی پزشکی برای آنان امکان‌پذیر نیست. زندانیانی که در بازداشت ‌شده اند و به علت کثرت بیش از حد زندانیان حتا بازجویی کردن و پیش بردن پرونده‌ی آنان فراموش می‌شود. زندانیانی که در سلول‌های کوچک چند نفره نگه‌داری می‌شوند و حتا برای خوابیدن مشکل دارند.
مجموعه فعالان حقوق‌بشر در ایران با ابراز نگرانی شدید وضعیت زندان اوین را چیزی مثل قرار گرفتن در وضعیت قرمز عنوان می‌کند و به مسئولین دستگاه قضایی و نهادهای خودسر امنیتی نسبت به سلامت جسمی و روحی زندانیان هشدار می‌دهد که هرگونه آسیب و تعرضی به سلامت جسمی و روی زندانیان مستقیما بر عهده‌ی آنان است و هیچ عذری در این زمینه قابل قبول نخواهد بود. این مجموعه از این نهادها می‌خواهد که هر چه سریع‌تر به این بازداشت‌های خودسرانه و غیرقابل قبول پایان دهند و هیچ زندانی را تحت شکنجه و ضرب‌وشتم‌ در زندان اوین و سایر اماکن قرار ندهند. این رفتار نه با قوانین داخلی و نه با قوانین بین‌المللی هم‌خوانی نداشته و مورد پذیرش هیچ‌ وجدان بیداری قرار نخواهد گرفت.
مجموعه فعالان حقوق‌بشر در ایران با ابراز تاسف از حوادثی که این روزها در بازداشتگاهها و زندان اوین می‌گذرد از همه‌ی گروه‌های مدافع حقوق‌بشر و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد که نسبت به وضعیت بحرانی زندان اوین توجه بسیار بیش‌تری مبذول دارند، چرا که سلامت جسمی و روحی زندانیان در معرض خطر جدی قرار دارد و آنان از نظر غذایی و بهداشتی در بدترین شرایط ممکن هستند. این مجموعه ضمن پیگری هر لحظه‌ی وضعیت زندانیان خواهان آزادی بی‌قید وشرط و هر چه سریع‌تر تک تک بازداشت‌شده‌گان است.

Iran: اخبار18 تیر وجنایات رژیم دردنیا پخش شد

بازداشت دو عکاس خبری در تهران

فعالان حقوق بشر در ایران

خبرگزاری هرانا : در ادامه بازداشت گسترده ی فعالین سیاسی و روزنامه نگاران از یک ماه پیش صبح روز گذشته مجید سعیدی عکاس خبری در منزل خود بازداشت شد و نیروهای امنیتی برای بازداشت ساتیار امامی اقدام نمودند.

صبح روز گذشته مورخ 20 تیرماه ماموران امنیتی به منزل مجید سعیدی مراجعه کرده و در مقابل همسر و فرزندان وی پس از تفتیش منزل و ضبط وسائل شخصی او را همراه خود به نقطه‌یی نامعلوم منتقل کردند. مجید سعیدی عکاس برجسته ایرانی که سردبیر عکس ۹ روزنامه از سال ۱۹۹۸ تاکنون بوده است.

هم‌چنین ماموران امنیتی روز جاری برای بازداشت ساتیار امامی دیگر عکاس سرشناس اقدام نمودند. این درحال است که ساتیار امامی از ظهر امروز در دسترس نیست و منابع آگاه از احتمال بازداشت وی سخن می‌گویند.

مجید سعیدی موسس سرویس عکس خبرگزاری فارس در سال ۲۰۰۴ بوده است، تجربه‌ی همکاری با مجله‌ی تایم در جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ و همینطور همکاری با آژانس گتی‌ایمیجز را دارد. وی برگزیده جایزه کاوه گلستان است و تا کنون چهار بار جایزه آساهی شیمبون ژاپن را نیز از آن خود کرده است.

ساتیار امامی نیز از عکاسان خبری مشهور ایران است که تا کنون با بسیاری از خبرگزاری ها و روزنامه‌ها از جمله روزنامه جام‌جم هم‌کاری داشته است. در مورد بازداشت وی هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست و مجموعه فعالان حقوق‌بشر در حال پیگیری این موضوع است.

سه تار و نوای یار دبستانی - تهران - ولیعصر - 18 تیر 1388

وبلاگ؛ جوان 19 ساله در زندان اوین به قتل رسید

وبلاگ موج آزادی
خبر مرگ سهراب اعرابی از سوی خانواده وی و مسولان اوین تایید شد. سهراب اعرابی، 19 ساله سال آخر دبيرستان و آماده براي امتحان كنكور در اعتراضات دهمين دوره رياست جمهوري در 30 خرداد روز شنبه بازداشت و به مكان نامعلومي منتقل مي شود .
بعد از پيگيريهاي پي در پي خانواده بخصوص مادرش متوجه مي شوند كه وي در زندان اوين است، مادر اين جوان در روز سه شنبه 16 تير با گذاشتن كفالت در دادگاه انقلاب هر روز بعد از ظهر منتظر آزادي فرزند ش بود, با وجود اين كه اين مادر مي دانست كه فرزندش در زندان اوين است ولي خيلي نگران بود و مي‌گفت مي‌ترسم بچه‌ام را بكشند.
اين مادر عكسي از فرزندش تهيه كرده بود و به هر زنداني كه آزاد مي‌شد عكس عزيزش را نشان مي داد و از آنها مي‌پرسيد كه آيا او را مي شناسند و يا در زندان ديده اند؟
او مي‌گفت به هر كجا و هر كسي مراجعه مي‌كنم جواب نمي‌دهند و مي‌گويند صبر كن آزاد مي‌شود.
اين مادر كارش از صبح تا شب جلو زندان ماندن شده بود تا اينكه از طرف قاضي مر تضوي خبر آمد كه سهراب اعرابي در زندان درگذشته است، خانواده اش را خبر كنيد تا جنازه فرزندشان را تحويل بگيرند.

یورش به منازل مردم برای جمع آوری دیش های ماهواره

روزنامه اعنتماد: دور جديد جمع آوري ديش هاي ماهواره از روز گذشته در مناطقي از تهران آغاز شد. بر اين اساس نيروي انتظامي ديروز با مراجعه به منازل واقع در منطقه اميرآباد و سيدخندان (خواجه عبدالله انصاري)، اقدام به جمع آوري ماهواره از منازل کرد.