۱۳۸۸ دی ۳۰, چهارشنبه

بازداشت و تشکیل پرونده برای یک روزنامه نگار

مهدی جلیل خانی وبلاگ نویس زنجانی روز 28 دی ماه بازداشت و مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

خبرگزاری هرانا - مهدی جلیل‌خانی، نویسنده، منتقد ادبی و رسانه‌نگار مستقل زنجانی صبح روز دوشنبه 28 دی ماه با یورش ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به اداره اطلاعات شهر زنجان منتقل شد.

به گزارش فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی جلیل خانی که سابقه همکاری با چندین روزنامه و نشریه در زنجان را دارد در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات که همراه با تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی نامبرده صورت گرفت با چشم بند و دست بند به اداره اطلاعات زنجان منتقل گردید.

وی در طول بازداشت و پس از بازجويي 24 ساعته در خصوص اتهام توهين به مقام رهبري و تحريك و تشويش اذهان عمومي در شعبه 4 بازپرسی دادسرای انقلاب زنجان مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با قرار کفالت آزاد شد.

گفتنی است مهدی جلیل‌خانی، دبیر گروه ادبیات و فرهنگ هفته‌نامه‌ی لغو امتیاز شده‌ی مهرزنجان، سردبیر فصلنامه‌ی توقیف‌شده‌ی اشراق و عضو سابق هیأت دبیران انجمن ادبی اشراق زنجان بوده و فرزند غلامحسین جلیل‌خانی نماینده‌ی مردم زنجان در پنجمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی نیز هست.

وضعیت وخیم جسمی یک زندانی سیاسی در بند 209

وضعیت وخیم جسمی یک زندانی سیاسی در بند 209 زندان اوین
بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،وضعیت جسمی زندانی سیاسی سید حسن احمدیان اردستانی شب گذشته به حدی به وخامت گرایید که اورا به یکی از بیمارستانهای تهران منتقل نمودند.
زندانی سید حسن احمدیان اردستانی 54 ساله مسئول ستادهای مردمی آقای موسوی از روز دوشنبه وضعیت جسمی اش رو به وخامت گرایید که بازجویان وزارت اطلاعات ناچار به انتقال وی به بیمارستان آتیه تهران شدند. پزشکان متخصص در این بیمارستان پس از انجام آزمایشات اولیه تشخیص دادند که او می بایست بسرعت تحت عمل جراحی قرار گیرد و هرگونه تاخیر و تعلل در عمل جراحی جان این زندانی را به خطر خواهد انداخت. اما بازجویان وزارت اطلاعات با بهانه اينکه برای بستری کردن وانجام عمل جراحی نیاز به حکم قضائی است مانع بستری شدن و انجام عمل جراحی او شدند . آقای احمدیان با وضعیت حاد به بند 209 زندان اوین بازگردانده شد.وضعیت جسمی او مجددا روز سه شنبه غروب 29 دی ماه به وخامت گرایید که وی را به یکی از بیمارستانهای خارج از زندان منتقل کردند یکی از همبندیان او به خانواده اش اطلاع داد که آقای احمدیان را برای عمل جراحی به بیمارستانی خارج از زندان اوین منتقل کرده اند.او به دلیل ناراحتی حاد کلیوی که در زندان دچار شده است و سایر بیماریهايش به بیمارستان منتقل شده است.
سید حسن احمدیان اردستانی بخاطر ضایعه نخاعی به راحتی قادر به تحرک نیست. او همچنین از ناراحتی حاد پروستات رنج می برد و یکبار هم تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته است. بنابه گفته خانواده آقای احمدیان انجام هر عمل جراحی بدون مشورت با پزشکان متخصص وی باعث ایجاد خطرات جدی جانی برای او خواهد شد.
آقای احمدیان در روز 18 شهریور ماه در محل کارش با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین انتقال یافت وبه مدت 36 روز در سلولهای انفرادی تحت بازجوئی بازجویان وزارت اطلاعات قرار داشت . پس از آن به مدت 1 ماه به سلولهای 2نفره بند 209 منتقل گردیدو تا قبل از انتقال به بیمارستان در سلولی بسر می برد که چند برابر ظرفیتش زندانی در آن جای داده بودند و حدود 27 زندانی در آن در بازداشت بسر می بردند.
خانواده آقای احمدیان از بدو دستگیری بطور مستمر برای آزادی ایشان بخاطر بیماریهای متعدد و شرایط حاد جسمی تلاش می کردند ولی با کارشکنی های عباس جعفری دولت آبادی وپیر عباسی رئیس شعبه 26 دادگاه انقلاب مواجه شدند. این 2 فرد حتی به او اجازه مرخصی استعلاجی ندادند و باعث اصلی به وخامت گراییدن حال وی هستند و با این عمل خود قصد حذف فیزیکی ايشان را دارند. آقای احمدیان حدود 3 هفته پیش در شعبۀ 26 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام پیر عباسی طی 2 جلسه محاکمه شد. پیر عباسی در صدور احکام سنگین و غیر انسانی مشهور است و قصد دارد که علیه آقای احمدیان حکم سنگینی صادر کند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، در زندان نگه داشتن زندانیان سیاسی که با شرایط حاد جسمی مواجه هستند و عدم انتقال آنها به مراکز درمانی که نیاز مبرم حیاتی به آن دارند رابه عنوان یک جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده نقض شدید و سیستماتیک حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل برای گرفتن تصمیمات لازم اجرا است.

30 دی 1388 برابر با 20 ژانویه 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر

لس آنجلس تایمز: هيچ چيز نمىتواند این مردم را متوقف كند

روزنامه لس آنجلس تايمز با درج مطلبى با عنوان "بادهاى سياسى ايران در حال تغييرند" به ريزش نيروهاى رژيم به ويژه ديپلماتها و كاركنان دولت اشاره كرده و از قول يکی از آنها نوشته است، زمان "عدالت و آزادى" در حال فرارسيدن است.

لس آنجلس تایمز نوشت، اين اظهارنظر غيرعادى و استثنايى از يک خدمتگذار وفادار به رژيم تهران است و مقياس زمانى او "چند ماه آينده" است.

این روزنامه نوشت، رژيم تهران روى مقامات دولتى، بيشترين سرمايه گذارى را كرده، ولى آنها الزاما معتقدين واقعى به رژيم نيستند. وفادارى آنها احتمالا تا جائى خواهد بود كه چک هاى ماهيانه به دستشان برسد و براى خريد اتوموبیل، تلويزيون پلاسما و زيارت به دمشق و مكه، سوبسيد دريافت كنند.

لس آنجلس تايمز در اين مقاله همچنین به تظاهرات ضد حكومتى روز عاشورا اشاره كرده و می نویسد، آخرين يكشنبه سال 2009 اولين باری بود كه تظاهركنندگان به مقابله با نيروهاى سرکوبگر پلیس پرداختند.

این روزنامه به نقل از شاهدان از تهران مى نويسد، در تظاهرات عاشورا، به سادگى مى شد اندوه، گناه و ترس را در چهره نیروهای پلیس كه در خيابانها بودند، دید.

لس آنجلس تايمز نوشت، از تظاهرات عاشورا تا کنون جنبش با سرعت به راه خود ادامه داده است. اين مردم، نترس، شجاع و شگفت انگيزند و هيچ چيز نمى تواند آنها را متوقف كند.

بخشی دیگر از زندان اوین تبدیل به محل بازجویی شد

در ادامه امنیتی شدن فضای زندان اوین و تبدیل آن به محل نگهداری معترضین به دولت قسمت فرهنگی زندان اوین نیز در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفت.
خبرگزاری هرانا - حقوق زندانیان: در تدوام امنیتی کردن زندان اوین قسمت فرهنگی زندان اوین تحویل وزارت اطلاعات شد.
به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تدوام امنیتی کردن زندان اوین به محل بازداشت زندانیان سیاسی، قسمت فرهنگی زندان اوین که پیشتر محلی برای برگزاری کلاس های آموزشی بوده است از سوی مسئولین این زندان تحویل وزارت اطلاعات شده است.
گفتنی است وزارت اطلاعات از این محل برای انجام بازجویی و شکنجه زندانیان بازداشت شده در وقایع اخیر استفاده میکند.
لازم به یادآوریست علاوه بر باشگاه زندان اوین ، بندهای 240، 241، 209، 2 الف، سالن 8 اندرزگاه 8، قرنطینه 1 اندرزگاه 7، باشگاه اندرزگاه 7 به محلهای تعیین شده برای نگهداری از بازداشت شدگان وقایع پس از انتخابات در ایران تبدیل شده اند. با احتساب اماکن ذکر شده باید عنوان داشت اکثریت فضای زندان اوین به زندانیان سیاسی و شهروندان معترض اختصاص یافته است.
حفاظت اطلاعات زندان اوین نیزهمچنان با دستور عدم دریافت وسایل از خانواده زندانیان سیاسی، پول، عدم اجازه خرید به زندانیان، عدم ارائه پتو و لوازم اولیه، خاصه در خصوص زندانیان مستقر در قرنطینه اندرزگاه 7 فشار مضاعفی را بر آنان تحمیل می کند.

انتقال یک فعال سیاسی زندانی به بیمارستان

کمیته گزارشگران حقوق بشر - بنابر گزارش‌های دریافتی، در پی تشدید بیماری کلیوی سید حسن احمدیان در زندان اوین، وی جهت انجام آزمایش‌های لازم به بیمارستان آتیه منتقل شده است و بنابه دستور پزشک، به دلیل وخامت وضعیت کلیوی این فعال سیاسی، او در روز شنبه 3 بهمن‌ماه تحت عمل جراحی قرار خواهد گرفت.

خانواده سید حسن احمدیان، رییس کمیته مردمی ستاد میرحسین موسوی درباره وضعیت وی می‌گویند: « از آنجاييكه درمان ايشان بدليل بيماری نخاعی مستلزم همكاری چند پزشك با تخصصهای مختلف ميباشد عمل جراحی ايشان در شرايط فعلي بدون حتی چند روز مرخصی موجب نگرانی ما شده است.»

گفتنی است در روزهای گذشته، با وخامت وضعیت جسمانی این فعال سیاسی، خانواده وی بارها درخواست مرخصی کوتاه‌مدت برای وی را ارائه داده بودند که با مخالفت مقامات قضایی روبرو گشت. همچنین دادستانی تهران با تبدیل قرار بازداشت سید حسن احمدیان به قرار وثیقه با وجود اتمام دادرسی مخالفت نموده بود.

سید حسن احمدیان در 18 شهریور ماه با حمله ماموران وزارت اطلاعات به دفتر سازمان رهياب (ان جی او فعال در زمینه حل آسیب‌های اجتماعی) واقع در سيدخندان دستگير شد. بازپرس بيگی در جواب پيگيری‌های خانواده وی، همكاری احمديان با كميته حقيقت ياب را علت بازداشتش عنوان کرده است.

انتقال دو زندانی سیاسی به بند 350 اوین

دو زندانی محبوس در زندان اوین به بند 350 منتقل شدند.

خبرگزاری هرانا – رامین و روزبه تهرانی دو زندانی محبوس در زندان اوین به بند 350 زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش فعالان حقوق بشر در ایران، دو دانشجویی زندانی رامین و روزبه تهرانی که از طریق ارتباط و همکاری با انجمن پادشاهی به محاربه متهم بوده اند به بند 350 زندان اوین منتقل شدند.

لازم به یادآوریست دادگاه رامین و روزبه تهرانی روز 18/8/88 با قضاوت قاضی پیر عباسی در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران تشکیل شد و هر دو از اتهام محاربه تبرئه شدند.

لازم به یادآوریست که بند 350 محل نگهداری بسیاری از زندانیان سیاسی می باشد که در آن محدودیت های خاصی بر زندانیان اعمال می گردد و در ماه های اخیر بسیاری از زندانیان سیاسی از سایر بند ها در این بند جمع آوری شدند.

بازنشستگی و ممنوع‌ التدریس شدن استادان اقتصاد

خبرآنلاین: دور جدید بازنشستگی استادان دانشگاه این مرتبه گریبان استادان اقتصادی را گرفت.

به گزارش اعتماد دیروز حمیدرضا برادران شرکا معاون رئیس جمهور سابق کشور، محمد ستاری فر رئیس سازمان منحل شده مدیریت و برنامه ریزی، علی صادق تهرانی، بهروز هادی زنوز، محمود ختایی، صادق بختیاری، رضا عاصی و دکتر جهرمی از اعضای هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه به تازگی بازنشسته شده اند. گفتنی است به جز ستاری فر مابقی این استادان به جز بازنشستگی ممنوع التدریس نیز شده اند.

همچنین بنا بر اخبار واصله حقوق دکتر طائی و دکتر شریف آزاده رئیس گروه کشاورزی دانشگاه علامه نیز قطع شده است. در این میان تنها «علی عرب مازار» معاون کمیته برنامه ریزی ستاد میرحسین موسوی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه بازداشت شده است و مابقی استادان با بازنشستگی روبه رو شده اند.

اعتماد افزود :‌در خبری دیگر «گروه توسعه» دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه نیز دیروز رسماً منحل شد.

گفتنی است که خبرگزاری رسمی دولت(ایرنا) نیز به نقل از رحیمی معاون اول رییس جمهور ، تاکید کرد وزارت علوم از ورود اساتید غیرمتعهد به عنوان هیات علمی دانشگاه‌ها جلوگیری کند .

هشت سال و نیم حبس تعزیری برای فعال دانشجويی

خبرگزاری هرانا - مجید توکلی، از فعالان برجسته دانشجویی توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب به 8 سال و شش ماه حبس تعزیری و ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی مبتنی بر۵ سال محرومیت از فعالیت سیاسی و نیز ۵ سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.

به گزارش فعالان حقوق بشر در ایران، مجید توکلی از فعالان برجسته دانشجویی که روز 16 آذرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به تحمل 8 سال و نیم حبس تعزیری،۵ سال محرومیت از فعالیت سیاسی و نیز ۵ سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.

محاکمه این فعال دانشجویی بر اساس چهار اتهام "توهین به رهبری، توهین به ریاست جمهوری، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام" مورخ 10 دیماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب شهر تهران، بدون حضور وکیل مدافع آقای توکلی و در پشت درهای بسته برگزار شده بود. این دادگاه با اعتراض مجید توکلی همراه بود.

مجید توکلی در حال حاضر در سلولهای انفرادی بند 240 در زندان اوین نگهداری میشود، وی در زمان بازداشت و بازجویی به شدت مورد ضرب و شتم و شکنجه جسمی و روحی قرار داشته است. این فشارها همچنان ادامه دارد.

اقدام غیراخلاقی دستگاه امنیتی مبنی بر انتشار تصاویر وی با پوشش زنانه توام با نشر اکاذیب موج گسترده ای از اعتراضات فعالان حقوق بشر در سراسر دنیا را به همراه داشت.

لازم به یادآوری است، مجید توکلی دو سال پیش نیز به مدت 15 ماه به اتهام چاپ نشریات جعلی در زندان بود که بعد از این مدت از اتهامات وارده تبرئه شد. او در مدت زندان 70 مورد از شکنجه‌های صورت گرفته بر روی خود را افشا کرد.

هم‌چنین او بار دیگر در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان که لغو شده بود بازداشت و مدت 115 روز را در سلول‌های انفرادی بند 209 زندان اوین گذارند و اخیرا با تودیع وثیقه سنگین آزاد شده بود.