۱۳۸۸ خرداد ۵, سه‌شنبه

تشدید فشار بر کانون مدافعان حقوق بشر

سید محمد سیف زاده، عضو شورای عالی نظارت کانون مدافعان حقوق بشر و دبیر کمیته انتخابات آزاد، سالم و عادلانه، از سوی شعبه امنیت دادگاه انقلاب تهران احضار شد.
به گزارش شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان به نقل ازروزآنلاین، سیف زاده که روز گذشته این احضاریه را دریافت کرده و ظرف سه روز پس از آن، باید به دادگاه امنیت مراجعه کند، در گفت و گو یی احضار خود را ادامه فشارهایی می داند که تاکنون بر فعالان مدنی وارد شده است.
اومی گوید: در برگه احضاریه من دلیل احضار نوشته نشده اما به هر حال از مدتها پیش، پلمپ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر، جلوگیری از تشکیل شدن جلسات شورای صلح و جلسات کمیته نظارت بر انتخابات آزاد، نشان از افزایش فشارها داشت و من احضار امروز را جدا از این برنامه و فشارها نمی دانم.
وی که وکالت بسیاری از پرونده های حقوق بشری را بر عهده داشته است، همچنین به فشارهای همه جانبه ای که در دولت نهم به فعالان مدنی وارد شد، اشاره کرده و می گوید: در دولت آقای احمدی نژاد بیشتر نهادهای مدنی کمرشکن شدند و امروز قادر به انجام وظیفه ای که برای خود تعریف کرده اند نیستند. فشارها همه جانبه بوده است از بستن نهادها گرفته تا احضار و آزار فعالان مدنی.
احضار محمد سیف زاده در حالی صورت می گیرد که روز 18 اردیبهشت 84، نرگس محمدی عضو دیگر کانون مدافعان حقوق بشر و مسوول هیات اجرایی شورای ملی صلح و ثریا عزیزپناه عضو این شورا که برای شرکت در نشست جهانی زنان راهی گواتمالا بودند، ممنوع الخروج شدند. چند روز پس از آن سخنگوی قوه قضائیه علت ممنوع الخروج شدن محمدی را تبلیغ علیه نظام اعلام کرده و گفته بود که وی به دادگاه احضار خواهد شد.
پیش از اینها، کانون مدافعان حقوق بشر به ریاست شیرین عبادی روز یکم دی ماه 1387 توسط نیروهای انتظامی و امنیتی بدون ارائه حکم قضایی پلمپ شده بود.
همچنین نیروهای امنیتی روز چهارشنبه نهم اردیبهشت ماه 1388 از برگزاری جلسه "کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه" که در مرداد ماه 1386 به ابتکار "کانون مدافعان حقوق بشر" و به عنوان اولین اقدام ملی این سازمان مردم نهاد، توسط جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی تأسیس شد، ممانعت به عمل آوردند.
جلسات این کمیته پیش از پلمپ غیرقانونی دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در این مکان برگزار می شد اما پس از پلمپ این دفتر، مکان برگزاری جلسات به مؤسسه حقوقی "راد" که متعلق به محمد علی دادخواه- عضو شورای عالی نظارت کانون مدافعان حقوق بشر- است، منتقل شد.
همچنین سایت کانون مداقعان حقوق بشر از بازداشت مهدی معتمدی مهر، عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران و عضو کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه در روز 31 فروردین ماه توسط ماموران امنیتی دادگاه انقلاب در منزل شخصی خود در شهر کرج خبر داده بود.
کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و آزادانه 31 فروردین ماه 1388 در آستانه برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در بیانیه ای تحلیلی ضمن تبیین شرایط موجود جهت برگزاری انتخابات پیش رو، نظارت نهادهای مدنی را تضمین کننده تحقق انتخابات آزاد، سالم و عادلانه عنوان کرده بود. در بیانیه این کمیته همچنین آمده بود که در فقدان فضای باز سیاسی، نبود مطبوعات آزاد و محدودیت امکان فعالیت احزاب سیاسی و سازمان های اجتماعی مردم نهاد، نظارت نهادهای مدنی ملی و بین المللی بر انتخابات ریاست جمهوری پیش رو یکی از راهکارهای قانونی مؤثر است که می‌تواند به برگزاری یک انتخابات آزاد، سالم و عادلانه یاری رساند.

هجوم ماموران امنیتی به یك كلیسای خانگی در كرج

این شهروندان كرجی كه در این خانه به جهت دعا و پرستش و تعلیم كتاب مقدس گردهم جمع شده بودند ،
ماموران پس از بازداشت، آنان را به مكان نامعلومی انتقال دادند.
به گزارش شبكه خبر مسیحیان فارسی زبان و به نقل از خبر دریافتی، ماموران امنیتی لباس شخصی روز پنجشنبه مورخه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ ( ۲۱ می ۲۰۰۹) با هجوم خود به یك منزل در شهرستان كرج ۵ تن از نوكیشان مسیحی را بازداشت نمودند.
این شهروندان كرجی كه در این خانه به جهت دعا و پرستش و تعلیم كتاب مقدس گردهم جمع شده بودند، ماموران پس از بازداشت، آنان را به مكان نامعلومی انتقال دادند.
این گزارش حاكی است؛ آقای "جواد ابطحی" یكی از بازداشت شدگان كه میزبانی این جمع كلیسای خانگی را برعهده داشت ، ماموران بدون ارائه هیچ مجوزی پس از ورود به منزل ایشان اقدام به تفتیش كامل خانه نموده و سپس ضمن ضبط چند جلد كتا ب مقدس و تعدادی انجیل، كلیه افراد شركت كننده در آن جلسه را بازداشت و با دستبند آنان را به مكان نامعلومی انتقال دادند.
همچنین خانواده یكی از بازداشت شدگان بنام " سعید – ر" اظهار داشت ؛ علیرغم پیگیری و مراجعات مكرر به سازمانهای مربوطه، مسئولین در خصوص وضعیت و محل نگهداری ایشان حاضر به پاسخگویی نبوده و تا كنون اطلاعی از وضعیت و سلامت ایشان در دست نمی باشد.
این در حالی است كه این وضعیت شامل حال سایر بازداشت شدگان نیز می شود.

فعال کارگری را وحشیانه در زندان شکنجه می کنند

فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران
بنابه گزارشات رسیده از زندان اداره اطلاعات شهر مریوان، آقای ویریا نقش بندی 28 ساله همچنان در سلولهای انفرادی و تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار دارد.زندانی سیاسی وریا نقش بندی فعال کارگری 3 روز بعد از روز جهانی کارگر روز 14 اردیبهشت ماه با یورش مامورین وزارت به منزلشان دستگیر و به سلولهای انفرادی زندان اداره اطلاعات مریوان منتقل شد. علیرغم گذشت 22 روز از دستگیری او همچنان در سلولها انفرادی بسر می برد.مامورین وزارت اطلاعات 2 روز قبل از روز جهانی کارگر با او تماس گرفتند و او را تهدید کردند که نباید در مراسم روز جهانی کارگر شرکت کند. زندانی سیاسی وریا نقش بندی قبل از دستگیری یکی از پاهای او دچار آسیب جدی شده بود و مدت کوتاهی بود که پاهای او را از گچ خارج کرده بودند و او می بایست تحت نظارت پزشک باشد. خطر جدی وجود دارد که بازجویان وزارت اطلاعات ناراحتی پاهای او را برا ی وارد کردن فشار علیه او بکار بگیرند. آقای نقش بندی در شرکت جامع کار سپاهان قسمت (آزمایش خاک و بتون) شاغل بود. و یکی از ماشینهای این شرکت که برای پیگیری کارهای شرکت در اختیار وی قرار داشت پس از مدتی توقیف توسط وزارت اطلاعات، اخیران این ماشین شرکت را آزاد کرده اند اما مدارک آنرا به آنها تحویل نمی دهند و عملا این ماشین غیر قابل استفاده می باشد. خانواده نقش بندی بابت توقیف مدارک ماشین روزانه مبلغی معادل 3500 تومان باید به شرکت بپردازند.خانواده آقای نقش بندی از زمان دستگیری فرزندشان تا به حال بارها به اداره اطلاعات مریوان مراجعه کردند و خواستار آگاه شدن از وضعیت وشرایط فرزندشان بودند. بر اثر پافشاریها و مراجعات مکرار خانواده او، به آنها اجازه ملاقات کوتاهی داده شده که در حضور بازجوی وی با نام مستعار حیاتی صورت گرفت .حیاتی بازجوی وزارت اطلاعات یک جنگ روانی علیه این خانواده را آغاز کرده است و همسر آقای نقش بندی را به طرق مختلف تهدید به بازداشت نموده است و از این طریق سعی دارد که فشارهای روحی را علیه خانواده این خانواده افزایش دهند. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورش وحشیانه ، دستگیری ، شکنجه و ادامه بازداشت این فعال کارگری را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر سازمانهای حقوق بشری خواستار اقدام فوری برای آزادی این زندانی سیاسی است.
05 خرداد 1388 برابر با 26 می 2009گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر

دستگیری چندین نفر در سخنرانی موسوی در شهر تبریز

به گزارش خبرنامه امیر کبیر، در جریان سخنرانی میرحسین موسوی در ورزشگاه باغشمال تبریز شماری از معترضین دستگیر شدند.
در این میتینگ انتخاباتی تعداد زیادی از فعالین آذربایجانی حضور داشتند که ضمن اعتراض به اهانت خاتمی در قالب بیان جوک ترکی شعار علیه موسوی و خاتمی سر می دادند.
محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین در فیلمی که اخیرا در بلوتوث ها پخش شده است در قالب بیان جوک به مردم اردبیل اهانت کرده است و علی رغم جو اعتراضات شدید آذربایجان تاکنون هیچ نهاد و ارگان رسمی اصلاح طلبی از این کار زشت که منجر به آزرده خاطری مردم آذربایجان گشته عذرخواهی نکرده است. محمد خاتمی در انتخابات دهم از میر حسین موسوی حمایت کرده و جریان اصلاح طلبی از حامیان جدی موسوی به حساب می آیند. سکوت موسوی که خود را فرزند برومند آذربایجان می خواند در مسئله اهانت خاتمی به هموطنان آذری معنا دار است.
گفتنی است محمد علی ابطحی مشاور سابق محمد خاتمی در سایت خود با انتشار مطلبی با عنوان “سفر تبریز و بلوتوث آقای خاتمی” ضمن تایید واقعی بودن این فیلم دلیل انصراف محمد خاتمی را از انتخابات دهمین دوره ی ریاست جمهوری ترس از انتشار این فیلم اعلام می کند.
بر اساس گزارش های رسیده از تبریز بعد از پایان مراسم با حمله انتظامات ستاد موسوی در قالب کمیته بسیج و نیروهای انتظامی با باتوم و گاز اشک آور بیش از ۱۵ نفر از فعالین آذربایجانی را دستگیر کردند که از وضعیت آنان خبری در دست نیست.

احضار دو فعال کارگری به دادسرا

فعالان حقوق بشر در یاران
علی نجاتی رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و قربان علی پور از اعضای این سندیکا به شعبه دوم بازپرسی دادسرای شوش احضار شدند.
این دو فعال کارگری جهت ارائه آخرین دفاعیه خود در خصوص پرونده مربوط به راه اندازی سندیکا احضار شده اند. وکیل این فعالان و سایر اعضای سندیکای مذکور معتقدند این پرونده یک حرکت موازی و غیر قانونی است زیرا که آنها پیش تر بابت این اتهام در دادگاهی دیگر محاکمه و محکوم شده بودند.

خرید بی سابقه رای و سکوت شورای نگهبان رژیم

سایت جمهوریت: دانشجویان دانشگاه چوکای گیلان از ديروز به معاونت امور دانشجویی دانشگاه فراخوانده شدند تا هرکدام یک تراول ٥٠٠٠٠ تومانی از رییس جمهور هدیه بگیرند. خرید رای به این طریق تاکنون در جمهوری اسلامی سابقه نداشته است و این در حالی است که شورای نگهبان سکوت محض اختیار کرده است. گفته ميشود احمدي نژاد حدود پنج هزار ميليارد تومان معادل پنج ميليارد دلار را براي توزيع در شب انتخابات كنار گذاشته است كه ظاهرا اين رقم بخشي از ٣٠٠ ميليارد دلار درامد نقتي است كه اينك در شب انتخابات و به صورت علني بين مردم پخش ميشود.

مخالفت قاضی حداد با آزادی دانشجوی دختر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
روز گذشته دوشنبه 4 خرداد، علارغم صدور قرار وثیقه 50 میلیون تومانی برای شبنم مددزاده، فعال دانشجویی دانشگاه تربیت معلم، از سوی رئیس شعبه 3 دادسرای انقلاب تهران، قاضی حسن حداد با آزادی او مخالفت کرد.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، به دنبال تلاش های دوستان و خانواده شبنم مدد زاده برای آزادی او برادرش از زندان اوین، قاضی حسینی رئیس شعبه 3 دادسرای انقلاب قرار وثیقه 50 میلیون تومانی برای شبنم صادر کرد. اما پس از آنکه قاضی حسن حداد معاون امنیت دادستان تهران از این موضوع آگاه شد با صدور این قرار مخالفت کرد و گفت او نیاید آزاد شود.
شبنم مددزاده عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم تهران، پس از چندین تجمع دانشجویی در این دانشگاه، از اول اسفند ماه گذشته توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شده و همچنان در زندان اوین به سر می برد. برادر او، فرزاد مدد زاده نیز که برای پیگیری وضعیت او به دادگاه مراجعه کرده بود بازداشت شده و همچنان در اختیار وزارت اطلاعات به سر می برد.
در روز 13 اسفند، جمشیدی سخنگوی قوه ی قضاییه در نشستی مطبوعاتی اتهام شبنم مددزاده را همکاری با گروه مجاهدین خلق اعلام کرد، اتهامی که از سوی خانواده و دوستان او رد شده است.
به باور کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، مخالفت معاونت امنیت دادستانی تهران با آزادی شبنم مددزاده اقدام غیرقانونی دیگری است که نشان می دهد او علارغم بی گناه بودن اما با پرونده سازی امنیتی روبرو شده است.